Titel: Måste flytta för vitra

Meddelare: Födorådstagare N.P. Engholm  År: 1917

Socken/stad: Björna  By/kvarter: Kärrsjö

Det är en 40 eller 50 år sedan. I ett torp i Krokvattnet oroades de av vitra så mycket, att de måste flytta därifrån. Vitra hördes hålla till nere i jorden under kammargolvet. Där hördes det prat och musik och ljud av alla slags arbeten, och där var det skällrammel och klockpingel och rustande på alla vis. Detta oväsen började, så fort solen gått ned, och höll sig hela nätterna. För en eller annan natt var det lugnt, så att de började tro, att vitra gett sig av, men sedan blev det likadant. Till sist måste folket, som sagt, flytta därifrån. De, som sedan bott där, ha emellertid ingenting hört av vitra.